Rindu. Cinta. Kerana Allah?

10:56 PM

Bismillah pembuka bicara.
Herm... cerita mengenai cinta~ mesti menarik pembaca2 remaja.. ye dop??? KAlau ceramah ad tajuk cnta or tajuk gatal2 skit.. especially pasal couple or kawin kompem dewan PENUH!!! Ni kajian sy ye.. hahaha~

First of all, aku nk bgtao aq ni single, so xde lah terer sgt bab2 bercinta ni... tapi setiap manusia pasti akan ad rasa cinta... Rasa cinta ni apa bila hati bertemu hati.. WueeekKKK! haha~ Cinta pada Mak dan Ayah~ Cinta pada Allah.. cinta pada rasulullah. tu pun cinta ap~ Awat hang igt cinta ni boypren girlpren je ka??

Ok lah.. ni kisah cinta sy. hermm.. Saya ni kalau dh sukakn seseorg sy akan setia.. xdop nk suko ramai2 org tapi kalau minat tu ramai la.. *gelak tutup mulut*

Mungkin ad je kot org jenis mcm aq nie.. I've had this feeling with someone I knew long time back. My family and his were very close friend and we actually knew each other.
But havent seen each under since we were 9 years old. that was the last time I saw him. After few years during my foundation @ IIUM, He just finished his SPM and wanted to apply UIA and his mother recommend him to me for any help. from that on we started to contact each other. nothing random, we only talked about Uni stuffss. Later he started to ask me have i eaten and all.. he started to show his care on me and tell me stories and many more. Aq un jadi la rapat dgn mamat ni.Sampai satu masa, whn he started his diploma @ KUIS, he started to change not drastically but about to change... not into someone bad.. but into someone sooo good that i myself was so impressed.

Tapi.. perubahan dia membuatkn aq rasa jauh dengannya.. adakah aq ni jahat untuk dia sentiasa mendiamkn diri dr aq.. atau dia buat itu sume demi menjaga iman dan akhlak?
seringkali aq menyoal diriku.. adakah ini dimaksudkn cinta? Di mana aq setia menunggu  tanpa diketahui oleh dirinya.. 

Dia ni seorang yg sgt panas baran.. Mr arrogant. Dan tegas.. tp aq masih berthn dgn sikap dia.. betul org kata.. "cinta itu buta". 

I miss you. 

You Might Also Like

0 comments

Like us on Facebook

Flickr Images